Jens Nilsson är död. Foto: Göran Rosengren, arkivbild

Europaparlamentarikern Jens Nilsson är död

Jens Nilsson, Socialdemokraternas Europarlamentariker som bland annat drivit transportfrågor i EU, är död.

Östersundsposten rapporterar idag att Europaparlamentarikern Jens Nilsson har avlidit efter en kortare tids sjukdom.

Jens Nilsson har bland annat gjort sig känd för vägtransportbranschen i sin roll som cabotagerapportör och ansvarig för arbetet med cabotagefrågorna i EU-kommissionens förslag till det kommande mobilitetspaketet.
– Jag är chockad över att höra att min kollega Jens Nilsson har avlidit, vi satt i Transportutskottet båda två och jag har med tiden haft en bra relation till Jens och varit nöjd med hans arbete som rapportör i cabotagefrågan. Mina tankar går idag till hans familj och vänner och jag beklagar djupt det som inträffat, säger Peter Lundgren (SD) till tidningen Proffs.

Enligt Östersundsposten insjuknade Jens Nilsson för några månader sedan. Han flyttade då hem till Östersund för att vara nära sin familj. Han avled tidigt i gryningen på tisdagsmorgonen, rapporterar tidningen.

Jens blev 69 år gammal och sörjs närmast av hustrun Ann-Marie Sandberg och dottern Kata.

Om artikeln

Publicerad: 2018-03-13 12:20
Kategori: Nyheter
Taggar: EU Jens Nilsson Socialdemokraterna