Fotograf: Domstol.se

Företagare i anläggningsbranschen döms till fängelse – men frias för mord

Den man i anläggningsbranschen som i dagspressen pekades ut som "lastbilschaufför" och som misstänktes för att ha bragt sin fru om livet och sedermera styckat hennes kropp, har nu fått sin dom. Han döms till fängelse, men frias på en av åtalspunkterna.

Den 7 december skrev Proffs om den 55-årige egenföretagaren hemmahörande i Spånga tillika lastbilschaufför och med ett företag som hyr ut bygg- och anläggningsmaskiner med förare.

Han anmälde sin fru försvunnen och hjälpte även Missing People att leta efter henne. Familjetragedin blir ett faktum när fruns kropp återfinns i ett garage och mannen berättar att de grälat och att han knuffat henne varpå hon föll så illa att hon avled. Några dagar senare styckade han kroppen i källaren och använde även klotgrillen i trädgården för att göra sig av med delar av kroppen.

Förhållandet hade varit stormigt med fysiska angrepp och deras sista gräl slutar med att hon avlider. Han säger sig ha gjort återupplivningsförsök under trettio minuter, men att det varit förgäves. Vidare hävdar han att det var frun som angripit honom. Han ringde aldrig 112.

Efter rättegången släpptes mannen på fri fot vilket indikerade att det fanns en möjlighet att han kunde bli friad från mordmisstankarna, rapporterar Aftonbladet idag.

I tingsrätten frias han också för mord. Domstolen skriver att det inte gått att dra någon slutsats kring hur kvinnan dog och att mannens uppgifter kring händelsen därmed inte kan avfärdas som osannolika.

Han döms emellertid till två års fängelse för brott mot griftefriden.

Om artikeln

Publicerad: 2018-01-12 12:25
Kategori: Nyheter
Taggar: