Kurre Bäckström eldar på med sin Peterbilt på Trädgårdsgatan inför kameror och intresserade.Fotograf: Mikael Forslund

Upplyst julkonvoj rullade genom Örebro

För första gången i Sverige genomfördes den unika Christmas Convoy med Luciatema kvällen den 15 december genom Örebro. Ett 40-tal tunga fordon, även med släp, deltog med Kurre Bäckström i sin häftiga Peterbilt i täten, med eld ur avgasrören! I konvojen fanns även några lätta lastbilar från Veho Bil.

– Vi fick ett fantastiskt gensvar när vi gick ut med konvojidén med ett upprop på Facebook, säger arrangören Thomas Hydén från Trucknet Radio i Örebro.

– Även ett upprop genom Proffs hemsida gav så många svar att vi fick säga stopp vid cirka 40 ekipage från hela Sverige samt några utlänningar bland annat Jelle Schouwstra, med sin Daf XF från Holland. Ekipaget fanns även med som pristagare under Hästkraftens dag vid Örebro Truckstop den 10 juni.

Det handlade om många tända och blinkande lampor på bilarna under konvojvägen Örebro Truckstop, Södra Infarten, Trädgårdsgatan, Alnängsgatan, Södra Grev Rosengatan, Östra Nobelgatan, Östra Bangatan vid järnvägsstationen och söderut tillbaka. Något polistillstånd för skådespelet behövdes inte.

I sakta mak slingrade sig ljusormen genom centrum under ett fantastiskt ljussken. Många fanns för att titta på ljusskådespelet och för att fotografera och filma. En mycket utdragen konvoj, på grund av trafikljus och vägkorsningar.

Efter dryga timmen var konvojen åter vid Örebro Truckstop. Där väntade julbord, Mats Rådberg & Rankarna samt en ljusshow med de uppställda fordonen utanför restaurangen American Drive In.
– Hela kvällen var en succé och det gör att vi återkommer nästa år med Christmas Convoy, avslutar Thomas Hydén.

Se även:

Filmen publicerad med tillstånd av upphovsrättsinnehavaren, Torbjörn Andersson, Sweden Truck Movies.

Om artikeln

Publicerad: 2017-12-18 15:57
Kategori: Nyheter
Taggar: Julhälsning Konvoj Luciatåg örebro Trucknet Radio