Glada repressentanter från Vretagymnasiet med prischeck och utmärkelsen Årets Transportskola.Fotograf: Ryno Quantz Glada repressentanter från Vretagymnasiet med prischeck och utmärkelsen Årets Transportskola.Fotograf: Ryno Quantz

Vretagymnasiet blev Årets Transportskola

Under den nationella konferensen ? Transportkompetens 2017, fick en stolt Kenneth Gustafsson, transportlärare på Vretagymnasiet i Vreta kloster, ta emot utmärkelsen: Årets Transportskola ? Till Anders Jonzons minne.

-Vi har jobbat hårt och målmedvetet individuellt med varje elev från första till sista dagen. Det har resulterat i att 24 av 27 elever gick ut med full behörighet. Vi ska använda priset som en viktig del i vår marknadsföring och framförallt känner vi oss glada och stolta vilket ger nya krafter! Säger Kenneth Gustafsson, transportlärare på Vretagymnasiet.

Juryns motivering för årets vinnarskola är:
En skola med allt på plats. Ett fantastiskt engagemang från lärare, elever och transportbranschen utvecklar förare i toppklass. Skolan står som ett föredöme för andra skolor när nya förare ska utbildas.

Bakom utmärkelsen står TYA – Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd med syftet att visa på hur skolor med inriktning transport gör en stor insats med att utbilda framtidens lastbilsförare.
– Det är med stor glädje som vi delar ut utmärkelsen Årets Transportskola till Vretagymnasiet. De har tydligt visat att de är förebilder genom att utveckla ungdomar att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket. Därmed verkar Vretagymnasiet för kompetensförsörjningen i transportbranschen, säger Sigalit Slutbäck – vd för TYA.

Partner till Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne är Länsförsäkringar.

Fakta om Anders Jonzon:
Anders Jonzon vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar. Han jobbade med stora visioner och små detaljer, ofta nytänkande och innovativt, med målet att eleverna skulle bli duktiga och säkra lastbilsförare.

Utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne tilldelas en skola som arbetar i Anders Jonzons anda. Anders gick bort efter en tids sjukdom 2014.

Om artikeln

Publicerad: 2017-10-06 15:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Anders Jonzon Årets Transportskola TYA Vretagymnasiet