Joakim Gullberg har öppnat för alla att anmäla sig och sina veteranekipage till nästa års upplaga av Änglarundan i nordvästra Skåne.Fotograf: Heidi Bodensjö, arkiv

Nu är det klart:

Änglarundan tillbaka nästa år

Efter succén i år, låter man hälsa från Erlandssons Åkeri AB i Ängelholm: Vi gör det igen! Veteranrallyt Änglarundan ska ännu en gång köras. Man har beställt samma fantastiska väder och lagt upp en ny rutt för de körande deltagarna. Och man skickar ett tydligt budskap: "Anmäl dig redan nu så att du och ditt ekipage säkert får plats".

Hösten gör sig i skrivande stund påmind genom både vindar och regn. Och norrut i landet har snön fallit på sina håll. Låt oss därför prata om sommaren…

Mellan den 31 augusti och 1 september 2018 blir det en fjärde upplaga av det rosade veteranlastbilsrallyt Änglarundan som är öppen för fordon som väger över 3,5 ton och är äldre än 1988 års modell. Kanske slår man ännu ett rekord med antalet deltagare. Precis som i år, öppnar man grindarna redan på fredagen klockan 18.00 då fordonen börjar anlända. Kostar det något inträde för dem som inte ska delta i rallyt?
– Nej, vi tar inget inträde och det kommer att finnas mat att köpa, säger Joakim Gullberg på Erlandssons åkeri som är övergripande ansvarig. Alla är varmt välkomna att delta i mingel och titta på klenoderna båda dagarna.

Mat och dricka kommer de att ha till försäljning på plats och på fredagen beräknas grindarna stängas mellan 22-23-tiden för att alla ska kunna ladda upp inför lördagens körning och man släpper iväg bilarna redan klockan nio på morgonen. Vad blir det för mat ni säljer?
– Frukosten kommer att bestå av frukostbullar med kaffe eller juice och lunchen av helstekt gris samt potatissallad och sallad, säger Joakim. Priser för maten meddelas senare och även besökare är välkomna att köpa mat.

För att kunna möta efterfrågan på mat, behöver man av dem som inte är deltagare veta hur många portioner man vill köpa senast den 1 juni. För er som vill veta vilken rutt bilarna ska köra, kan man ta kontakt med arrangören, men givetvis kommer det obligatoriska stoppet uppe på ”åsen” vid Rasta, att hållas.
– Väl tillbaka i Ängelholm blir det lunch och prisutdelningen äger rum cirka 14.30 och därefter, vid 16-tiden, avslutas Änglarundans fjärde upplaga, säger Joakim.

Joakim säger att han gärna svarar på frågor och att dessa kan skickas antingen via e-post eller att man helt enkelt slår honom en signal (joakim@erlandssonsakeri.se, 070-654 07 18).

Den som vill anmäla sitt ekipage till Änglarundan rekommenderas att göra detta via e-post till nyss nämnda adress. Och Joakim berättar att man i samband med anmälan också betalar anmälningsavgiften om 500 kronor. Sista anmälningsdag är den 1 juni 2018. Och i avgiften ingår både frukost och lunch för två personer under lördagen.
– Tänk på att antalet deltagande ekipage är begränsat till runt 50-talet, men vi har en viss flexibilitet, avslutar Joakim Gullberg.

Varje Änglarunda har dragit fler deltagare, förra året kom man upp i hela 61 ekipage. Med årets succé i färskt minne, är det kanske inte så dumt att anmäla sitt ekipage i god tid.

Om artikeln

Publicerad: 2017-10-26 14:07
Kategori: Nyheter
Taggar: Ängelholm Änglarundan Erlandssons Åkeri AB Veteranlastbilar