Utställningsansvarig Ted Johansson framför Donalds bärgare som aktivt är en del av eventet.Fotograf: Heidi Bodensjö Utställningsansvarig Ted Johansson framför Donalds bärgare som aktivt är en del av eventet.Fotograf: Heidi Bodensjö

Ny rekordutställning för Skåne Truckshow

Större än någonsin, mindre än Elmia, men med fler bilar än Mantorp, slog Skåne Truckshow 2017 upp portarna för en stor skara besökare som trotsade regnet. Och visst var det värt det!

Skåne Truckshow hölls den gångna helgen, den 8-9 september. Vädret var inte alls på arrangörernas sida, men det hindrade inte 5 000besökare att komma.

I år slog man ännu en gång rekord i antalet utställande fordon vilket innebar att även campingen innanför grindarna var välfylld.

Skåne Truckshow är mycket mer än en tävling och en utställning. Det är en familjefest där det, förutom alla fordonen, finns något för alla. Som exempelvis mat och dryck, nöjesfält med karuseller och andra åkdon som barnen kunde prova på. MHF hade även tagit dit krocksläden som många passade på att testa.

Vi frågar en holländsk utställare som var där för första gången med sin bil vad han tycker om det hela.
– Jag är positivt överraskad, säger han. Här är tillräckligt med plats och inte alls så högljutt som det väldigt ofta är i Holland.

Dessutom är det inget överdrivet drickande under fredagskvällen, tillägger han innan han skyndar vidare med sitt matpaket i handen.

En nöjd Ted Johansson är försäljningsansvarig på MOM Events och Skåne Truckshow och tillsammans med Skåne Truckshows organisation bestående av sex personer med åkerianknytning, har han varit med från början och drivit projektet framåt.
– Skåne Truckshow tog kontakt med mig inför 2014 då de fortsättningsvis ville vara i Ljungbyhed och ville ha vår hjälp för att komma vidare, säger han. 2014 hade vi 70-talet fordon.

Med en fast plats kunde eventet utvecklas och han understryker att man hela tiden strävat efter en familjär och trevlig tillställning. Dock var ambitionen inte att bli så stora som man blivit. Varje år har man gjort stora hopp uppåt i antalet utställare, företag och publik, men har varit försiktiga med att ta för stora risker.
– Vi har en ödmjuk inställning till vad som komma ska, säger han. Efter hand har vi tagit in mer personal som gör ett fantastiskt arbete för att Skåne Truckshow ska kunna fortsätta att växa .

Sponsorerna kommer också tillbaka år efter år vilket ger en bra grund att stå på, säger han och pekar därför på vikten att optimera företagens vistelse på platsen. Varje år hittar de nya saker som ska utvecklas och platsen de har till förfogande är unik då den kan ta emot stora mängder fordon och besökare utan att det blir trångt eller att det stör trafik i omgivningen.

70 företag och 500 fordon, är det nytt rekord igen?
– Ja, det är en ökning med nära 70 fordon från 2016, säger han. 5 000 besökare kom det också, trots regnet. Från vår sida kommer vi att fortsätta med Skåne Truckshow och ansvaret kommer att delas upp på fler personer. Efter hand som vi växer tar vi in fler människor som kan tillföra kompetens och tid till projektet. Skåne Truckshow och vi på MOM Event har väldigt kul ihop och det är nyckeln till framgång, sammanfattar Ted Johansson.

Vill du veta mer om Skåne Truckshow kan du besöka deras hemsida. De finns även på Facebook.

Om artikeln

Publicerad: 2017-09-11 17:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbilsutställningar Ljungbyhed Skåne Truckshow