Fotograf: Scania

Tävlingen Scania Top Team är tillbaka

Nu ska Sveriges bästa Scania-serviceteam koras

Snart drar Scania Top Team igång igen, den kompetenshöjande utbildningstävlingen som i år engagerar närmare 350 mekaniker, reservdelsspecialister och kundmottagare från Scania-verkstäder över hela landet.

Första Top Team genomfördes för 28 år sedan – och nu i maj startar alltså än en gång den kompetenshöjande tävlingen för medarbetarna i Scanias drygt 100 verkstäder. Tanken med årets lagtävling, som består av 81 team, är att bidra till ökad proffsighet där kunskap, laganda och disciplin är nyckelorden.

Eva Gustavsson, servicemarknadsdirektör för Scania Sverige, ser flera fördelar med träningsprogrammet.
– Internt är det ett bra tillfälle att bygga engagemang och stolthet tillsammans. Samtidigt är bra service extremt viktigt för våra kunder, säger hon.

I Scania Top Team, som ses som både en utbildning och tävling, ingår både teoretiska och praktiska delmoment som bland annat problemanalys, felsökning, reservdels- och produktfrågor, åtgärdspaket och efterkontroller.

Mellan den 15 maj och 4 juni kommer servicemarknadskåren att vässas i två teoretiska utbildningsomgångar – och i december sker Sverigefinalen i Södertälje där Sveriges skickligaste serviceteam koras.
– Utmaningarna för mekanikerna kommer att vara flera, och det gäller att bemästra både lastbil, buss och motorer. I år har vi även ett visst fokus på hållbara transporter, säger Anders Karlsson, projektledare för Scania Top Team i Sverige.

Vinnaren i Sverigefinalen går sedan vidare till regionfinaler med övriga Scaniamedarbetare i världen. Världsfinalen, som kommer att bestå av tio finalister, sker i december 2018 i Södertälje. De tre bästa lagen får dela på 100 000 euro.

Under förra Scania Top Team 2014-2015 deltog över 8 000 medarbetare från ett 60-tal länder i tävlingen.

Om artikeln

Publicerad: 2017-05-11 15:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsmekaniker Fordonsservice Scania Top Team Tävling