Nu kan du bli ?Vägens hjälte?

Skulle du stanna för att hjälpa en nödställd?

Ett allt hårdare samhällsklimat, med ökad brottslighet och risk för att själv råka illa ut, gör att man kanske tänker till en extra gång innan man beslutar sig för att stanna i syfte att hjälpa en medtrafikant som råkat ut för problem längs vägen. Skulle du stanna?
En undersökning från Goodyear visar färre än varannan svensk hade gjort det och därför startar man nu en tävling, "Vägens hjälte", i samarbete med Falck.

På vägarna i vårt avlånga land råder ett hårt klimat för den som är i behov av hjälp, exempelvis vid ett motorstopp. En ny undersökning från Goodyear som genomförts av YouGov där 1007 svenskar deltagit, visar att inte ens varannan av dessa skulle stanna för att hjälpa en medtrafikant som fått motorstopp vid sidan av vägen.

Sämst chans till hjälp har man i Skåne län, där endast två av fem uppger att de är villiga att hjälpa en medtrafikant i nöd.

I Västra Götalands län skulle däremot nästan varannan trafikant stanna och absolut vänligast i trafiken är man i norra Sverige där 60 procent uppger att de är villiga att göra samma sak.
– Många ute på vägarna antar ofta att folk redan fått hjälp och tänker därför att det inte är nödvändigt att stanna. Men vi får dock inte glömma att det även finns många vänliga själar därute som gärna hjälper andra, och det är dessa som vi nu anser förtjänar lite extra uppmärksamhet. Att hjälpa varandra i trafiken kan vara livsviktigt, särskilt nu när kyla och snö slagit till, säger Sofia Koski, Nordisk marknadschef på Goodyear.

För att premiera alla som gör gott i trafiken, har Goodyear startat initiativet Vägens hjälte. I tävlingen som pågår mellan 15 december fram till april via Goodyears kampanjsida vagenshjalte.se, kan vem som helst nominera sig själv en vän, kollega eller familjemedlem som gjort en god gärning i trafiken. Vinsten består av en resa till USA.

Tävlingen genomförs tillsammans med Falck som även de är samarbetspartner till tv-serien Vägens hjältar på Kanal 5 i vinter.
– Vi är stolta över att få starta ett initiativ som Vägens hjälte. Alla som hjälper varandra i trafiken, om det så är att låna ut ett fälgkors till någon som fått punktering eller att man har förhindrat en olycka, förtjänar att uppmärksammas. Vi är övertygade att detta är ett bra sätt att lyfta alla vardagshjältar, menar Sofia Koski.

Tävling eller inte… Skulle du stanna? Kommentera gärna på vår Facebooksida!

Om artikeln

Publicerad: 2016-12-21 08:37
Kategori: Nyheter
Taggar: Goodyear Tävling Vägens hjälte