Tullverket stoppade last med 90 kilo narkotika

Tullverket hittade 90 kilo cannabis gömda i en last med isoleringsplattor. Nu åtalas tre män på 43, 35 och 23 år för grov narkotikasmuggling vid Göteborgs tingsrätt.

I slutet av juli i år kom en dragbil med släp till Trelleborg från Tyskland. I Trelleborg togs ekipaget ut för tullkontroll. Enligt bifogade dokument skulle lasten innehålla isoleringsplattor, men tulltjänstemännen blev misstänksamma och beslutade sig för att skanna ekipaget.

Tullverkets skanner gav utslag för främmande föremål i lasten och tulltjänstemännen upptäckte 90 kilo cannabis som de tog i beslag.

Lastbilen fick köra vidare utan att tulltjänstemännen informerade chaufförerna om beslaget. Enligt fraktsedeln skulle ekipaget köra till Norrköping, men de körde istället till en lagerbyggnad mellan Göteborg och Borås. När chaufförerna och mottagaren lastade ut lasten grips de av Tullverkets tjänstemän.

Tullverket gjorde även en husrannsakan i en lagerbyggnad intill och där upptäcktes ytterligare 6 kilo cannabis.
– Med hänsyn till den stora mängden narkotika var den troligtvis tänkt att säljas vidare, säger Suzanne Malmros Axelsson, Tullverkets utredare i ärendet.

Värdet av narkotikan i missbrukarledet uppgår till cirka 9 miljoner kronor. Vid en fällande dom riskerar de misstänkta minst sju års fängelse.

Om artikeln

Publicerad: 2016-10-10 14:07
Kategori: Nyheter
Taggar: Kriminalitet Narkotikabeslag Tullverket