Fotograf: Lastbilsfoton.se / arkivbild

Källa: ”Bring vill säga upp 2 500”

Bring: ?Alldeles fel?

Bring vill säga upp ett stort antal anställda. Initialt har siffran 200 nämnts från Brings sida, men annan information gör gällande att det kan röra sig om många fler.

Det är Bring som ser över sitt eget åkeri och dess förare samt trafikstyrningen för inrikestrafiken som, enligt en initierad som tidningen Proffs har talat med, går back med flera miljoner varje månad i den delen av verksamheten.

Informationschef på Bring är Adam Leth.
– Det handlar om tretton orter och cirka 190 medarbetare i form av chaufförer, terminalarbetare och tjänstemän som berörs, säger Leth till Proffs.

Bring ska byta produktionsmodell vilket innebär att de vill avveckla sin egen åkeriverksamhet och trafikstyrningen i Bring Freight Forwarding AB och Bring Åkeri AB. Verksamheten i Vårgårda och därtill kopplade orter, berörs inte av detta. Stycke- och partigodshanteringen kommer att skötas av resurser de har i två befintliga bolag.

En anledning Bring anger till den sämre lönsamheten, är köpet av Ekdahls åkeri i Malmö där införlivandet inte fungerade som tänkt. Bring måste anpassa sin verksamhet till framtiden. 

En initierad källa säger till Proffs att Bring under gårdagen har lämnat in en begäran om förhandling till facket centralt. Siffran som nämnts är 2 500 personer. Så många kan alltså komma att varslas.
– De informerade oss om det igår och jag är helt säker på min sak, säger källan till Proffs.

Att det skulle handla om så många personer, tillbakavisas av Adam Leth,
– Nej, det är alldeles fel uppgifter, säger han.

Facket har informerats, men har i nuläget inga detaljer utan fokuserar på att hitta en lämplig förhandlingsdag och se vad företaget har att presentera.

Vi återkommer med fler artiklar.

 

Vet du mer?

Tipsa redaktionen genom att skicka mejl till red@vagpress.se.

 

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-10-04 16:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Bring Företagsnyheter Uppsägningar