Späckat schema för Jaktlund och kollegorna i HSS

Här Stannar Sverige, HSS, har flera aktiviteter på gång under sommaren och redan har året innehållit en del höjdpunkter. Intresset att stödja verksamheten ökar ständigt.
Läs artiklen och se tv-intervjun med en av eldsjälarna i HSS, Kenneth Jaktlund.

Våren har varit givande, tycker Kenneth Jaktlund, en av eldsjälarna i Här Stannar Sverige, HSS, när Proffs ringer upp.
– Tillströmningen av nya personer som vill stötta HSS har under senaste månaden varit bra, säger han.

 Det pågår ett ständigt arbete med att bevaka och bemöta olika händelser och uttalanden. Jaktlund tar upp det senaste ämnet de ska formulera ett uttalande kring vilket handlar om hur stora företag som bland andra IKEA, Schenker och DHL uttalar sig om att använda mer miljöeffektiva transporter.
– Samtidigt är det hos de stora aktörerna vi hittar billiga, utländska åkerier, säger Jaktlund. Just-in-time är en annan företeelse som stora företag använder och dessa gagnar inte miljön då enheter inte sällan körs halvfulla, så jag tycker de börjar lite i fel ände och deras uttalanden kring miljöeffektivitet måste således belysas, ifrågasättas och bemötas.

När vi frågar om höjdpunkter i år, tar han upp Stockholm Truck Meet där HSS närvaro gav bra respons och även mötet i Stockholm nyligen då man träffade såväl politiker som representanter från Sveriges Åkeriföretag. Hur arbetar ni annars när vi inte ser och hör er offentligt?
– Vi har löpande dialoger med beslutsfattare och politiker samt försöker se till att vi är med där vi kan och bör vara det, säger Jaktlund.

15-minutersstoppen fortsätter och betydelsen av dem är lätt att underskatta, menar Jaktlund. Det handlar inte bara om protest utan även om en stund för att tänka på situationen och om respekten för sitt eget engagemang för branschen. Vad har ni för aktiviteter på gång nu och under sommaren?
– I Umeå är vi på plats på Bodbydraget, säger han. Och i Gällivare har vi ett annat event där vi ska vara.

Korteger på ett par orter är nära förestående och i samband med att YKB börjar gälla, kommer en aktivitet att ordnas.

På Elmia Lastbil har vi förstått att ni är närvarande på flera ställen?
– Ja, vi kommer att ha vår bas i PROFFS monter, men eventuellt kommer vi även att finnas i TB-trailers monter och vi ser fram emot att få träffa mängder av såväl gamla supporters som alla de som vill veta mer om HSS, avslutar Kenneth Jaktlund.

Vill du veta vad HSS gör och vilka olika aktiviteter som finns där du kan delta, går du till exempel in på deras Facebooksida (klicka här).

WEBB-TV

Om artikeln

Publicerad: 2016-06-03 15:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Här stannar Sverige HSS Kenneth Jaktlund Webb-TV