Fotograf: Schmitz

Girteka beställer 540 trailers från Schmitz

Den litauiska transportören Girteka har ett uttalat mål att om fyra år ha 5 000 dragbilar i sin flotta. Det kräver så klart också att det finns trailers att dra. Därför lägger företaget nu en stororder hos trailertillverkaren Schmitz Cargobull.

Girteka spår att hellaster inom Europa kommer att öka och därmed behövs fler lastbärare. Därför lägger Girteka nu en stororder hos Schmitz Cargobull om totalt 540 trailers.

410 av dessa är skåptrailers med kylaggregat för färskvarutransporter och 130 har kapell med gardinsidor.

Idag äger Girteka fler än 3 100 trailers. Cirka 75 procent av dessa är av märket Schmitz. Nu är alltså fler på gång, vilket transportföretaget motiverar med hög kvalitet, bra servicenätverk och en långvarig, bra affärsrelation med trailertillverkaren.

Om artikeln

Publicerad: 2016-06-07 09:19
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Girteka Schmitz Cargobull