Det blev en våldsam smäll när gasoltuben exploderade i hytten på Kingsröd-ekipaget.Fotograf: Thomas Hydén / trucknetradio.se

Gasoltub exploderade i lastbilshytt på mack

?Kunde blivit en katastrof av format?

Trucknet Radio på Örebro Truckstop är mitt i direktsändning när det inträffar en explosion utanför byggnaden. När de tittar ut, ser de hur en person kastar ut en ännu brinnande gasoltub ur hytten.

Thomas Hydén på Trucknet Radio berättar att det var cirka 19.20 igår, mitt under deras direktsändning, som en kraftig explosion hördes.
– När jag tittar ut, ser jag att en person kastar ut en ännu brinnande gasoltub, berättar Hydén. Takluckan hade tryckts ut och hytten var bucklad och det rök fortfarande i hytten.

Det blev ett stort pådrag eftersom ekipaget stod felparkerat inom ett riskområde nära bränslepumparna.
– Det finns runt 100 000 liter bränsle där, säger Hydén. Det kunde blivit en katastrof av format.

Hade fordonet varit rätt parkerat mellan de andra lastbilarna, hade även det inneburit att andra kunnat komma till skada. Det visade sig vara två personer i hytten, som båda fördes till sjukhus varav den ene med brännskador på benen. Just nu säger Hydén att en av förarna är tillbaka i hytten.

När vi ringer polisens informationsavdelning direkt på morgonen, finns endast en person på plats, men denne hinner inte svara då han är på väg ut. Någon annan kan inte heller svara på några frågor just då. Senare får vi veta att anmälan är upprättad och överlämnad till förundersökningsledare som ska utreda om brott har begåtts.

Vi tar även kontakt med Kingsröd Transport
– Jag känner inte till att det hänt, säger trafikchef Hans-Petter Berg på Kingsröd i Norge.

Han sitter i morgonmöte, men tar sig tid att ställa frågor kring det inträffade och ska skyndsamt undersöka händelsen.

När han kommer tillbaka, berättar han att dragaren förvisso kör för dem, men som självständigt åkeri med egna anställda.
– Vi håller kontakten med förarna och vet att de har det bra, säger Berg. De blev utskrivna från sjukhuset efter en och en halv timme.

Ekipaget var felparkerat och dessutom i närheten av bränslepumpar, vilket troligtvis kommer att leda till påföljder. Vem tar hand om dessa?
– Det får vi återkomma till när vi har fått en uppfattning om situationen som uppstod igår, avslutar Hans-Petter Berg på Kingsröd.

Om artikeln

Publicerad: 2016-06-10 10:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Explosion Kingsröd Örebro Truckstop