Kunglig glans över Volvo Lastvagnar.Fotograf: Tommy Holl

Kungaparet och Chiles president besökte Volvo Lastvagnar

- och idag Yrkes-SM i Malmö

Chiles president Michelle Bachelet avslutade i går, torsdag, sitt tre dagar långa statsbesök i Sverige. Bland annat fick man då möjligheten att besöka Volvo Lastvagnar, något som enligt tidningen Proffs fotograf på plats såg ut att intressera både presidenten och kungaparet.

Torsdagen den 12 maj avslutades statsbesöket från Chile. Kungaparet och president Michelle Bachelet besökte då Göteborg där temat för dagen var innovationer och klimatsmarta transportlösningar i stadsmiljö.

Kungaparet och President Bachelet välkomnades vid ankomsten av landshövdingen för Västra Götaland, Lars Bäckström och kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson. Infrastrukturminister Anna Johansson representerade regeringen.

Första punkt på programmet var ett besök på AzstraZeneca där presidenten och Kungaparet bland annat fick ta del av arbetet med forskning, utveckling och samarbetet med mindre och innovativa företag.

Därefter besöktes Volvo Lastvagnar där Volvo-vd:n Martin Lundstedt hälsade välkommen. Sällskapet fick sedan ta del av Volvo Lastvagnars senaste teknik vad gäller klimatsmarta lösningar för transporter.

Idag, fredag, passade kungen på att besöka Yrkes-SM på Malmömässan.
– Det är en stor ära att H. M. Konungen besöker oss under tävlingarna. Det visar att intresset kring Yrkes-SM är stort, vilket vi är väldigt glada över. Att H. M Konungen närvarar under SM skiner också ett starkare ljus på de fantastiska ungdomarna som är här och tävlar och det arbete som Worldskills Sweden gör. Det känns som ett bra avslut efter tre fartfyllda dagar, säger Pontus Slättman, vd Worldskills Sweden som ligger bakom Yrkes-SM.

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-05-13 13:54
Kategori: Nyheter
Taggar: Kungaparet President Bachelet Volvo Lastvagnar Yrkes-SM