Fotograf: Heidi Bodensjö

Drygt 5 000 kom till Kristianstad Truckmeet

- Och allt fler tjejer ställer ut sina lastbilar

Kristianstad Truckmeet i härligt solsken och på plats fanns bland annat ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Kristianstad Truckmeet växer för varje år och denna gång samlade man 216 fordon och besöktes av över 5 000 personer. Proffs träffar Queen of the Road i deras monter under lördagen.

Bemanningen består den här gången av Bibbi Steinert, Sofie ”Pysen” Dahlström samt Monica Johansson – och de har fullt upp eftersom trycket i shopen stundtals är mycket högt.

Vi ber Bibbi berätta mer om vad de gör under ett event som detta.
– Förutom att vi säljer saker med vår logga på, vill vi uppmärksamma inte minst tjejerna i branschen på att det finns ett kvinnligt nätverk och att vi har en Facebook-grupp med samma namn där samtliga medlemmar är kvinnor, säger hon.

Monica Johansson lyfter fram vikten av att ha ett forum där man som kvinna kan ställa frågor i en trygg miljö.
– Och vi delar erfarenheter med varandra, sade hon vidare och nämnde bland annat tips om trygga rastplatser och andra praktiska saker.

Pysen berättar att de har en egen utställningsklass för tjejer här och på de flesta andra truckmeet de deltar på. Här var det hon och Bibbi som var domare.
– Bedömningskriterierna är noga nedtecknade och varje år ser vi över om det behövs förändringar, förklarar Bibbi som har dömt flera gånger tidigare.

Alla tre tycker det är bra att tjejer har en egen utställningsklass nu när det blir allt fler tjejer i branschen. I år var det nära nog dubbelt så många tjejer som ställde ut sina lastbilar.

Kristianstadsbladet intervjuar teamet som även hamnade i tidningens webb-TV. Journalisten Chatarina Sigala undrar varför man har en klass enbart för tjejer.
– För att det stärker samhörigheten och ger tjejerna möjlighet att styla sitt fordon med en kvinnlig touch, säger Bibbi.

De utställande tjejer som Proffs talar med, tycker visst om att vinna, men mycket handlar om ”hela grejen” att träffa likasinnade, ha roligt och känna samhörighet.

Queen of the Roads montrar bemannas av olika personer beroende på var i landet eventet är och visst är det mycket jobb både före, under och efter en utställning.
– Men, vad det är roligt, säger de alla tre. Vi hoppas att fler ska vilja vara med på dessa event.

Att vara medlem i Queen of the Road betyder inte att man är tvingad att vara lika aktiv som de vi träffar här, men alla tre hoppas att fler ska vilja prova på att vara med på en utställning eller andra event där Queen of the Road är på plats.

Nästa plats ni hittar dem på, är Stockholm Truck Meet på Gillingebanan, 6-7 maj. 

Om artikeln

Publicerad: 2016-05-03 13:35
Kategori: Nyheter
Taggar: Kristianstad Truckmeet lastbilsutställning Queen of the Road