Fotograf: Heidi Bodensjö

Chaufförer tvättar motordelar i duschen på Örebro Truckstop

Engström: ?Liknar en öststatsparkering?

Många stora evenemang är inplanerade på Örebro Truckstop under året, men fortfarande har kommunen inte byggt klart parkeringsplatsen. Ansökan om övervakningskameror fick åter avslag, otryggheten kvarstår för personal och yrkestrafikanter och skadegörelsen har fortsatt.

När Proffs i januari hälsade på och gjorde webb-TV med en av Truckstops ägare, Jan-Olow Engström, samt kommunens representant Björn Sundin, verkade det mesta ha fallit på plats med såväl färdigställandet samt övervakningskameror.

När vi åter besöker Örebro och träffar Jan-Olow och nu även Lars-Inge Segerholm, visar det sig att det inte gått så snabbt som man i januari trodde.

Ännu en gång fick man nej till övervakningskamerorna. Vad är det som hindrar?
– De jämställer truckstoppet med en camping och då vägs den personliga integriteten in tungt, svarar Jan-Olow trött och konstaterar att nu ska allt ältas ännu en gång.

De berättar att alla är rörande överens om vad som behövs för att allt ska fungera, kommunen också, men de anser att stadsbyggnadskontoret inte lyssnar på det örat och istället fattar beslut som underminerar det som hittills uppnåtts.
– Vi visste vad som kulle kunna ske – och sker, men vi har blivit förbigångna av stadsbyggnads, säger Jan-Olow.

Det behövs inga nya pengar för att färdigställa anläggningen, men om skrivningar hela tiden ska bli föremål för justeringar innan de kan verkställas, kan inte det avslutande arbetet inledas. Just nu ser det inte ut att kunna startas igen förrän i augusti.

Lars-Inge understryker att målet är att ha öppet dygnet runt, men det går inte nu. Bland annat måste faciliteterna på plats ha ett kundunderlag för att kunna hålla öppet.
– Vi vill ha upp kvaliteten igen för att erbjuda en trygg och funktionell plats, men vi kan inte ha hög servicenivå när det nu mer liknar en ”öststatsparkering” med allt för många personer som inte är kunder, säger Jan-Olow märkbart irriterat och tillägger att man stänger tidigare för personalens säkerhet då personer varit aggressiva i samband med alkoholförtäring på platsen.

På grund av skadegörelse, har nu båda duscharna stängts. Utrustning har stulits och förstörts.
– De tvättar kläder och till och med motordelar i duschutrymmena och männen använder även damernas dusch, säger Lars-Inge.

Planerna är att hela parkeringsområdet ska inhägnas och att man ska ta fram en fungerande betalningsmetod som även innefattar duschpoletter. Alkobom vid utfarten diskuteras också.

Hela parkeringen ska stängas av den 11 juni, men då av den mer angenäma anledningen Hästkraftens dag. Då blir det jänkare, motorcyklar, helikopterflygning och lastbilsutställning där även veteranlastbilar kommer att visas samt en rad andra aktiviteter.
– Det blir en stor tillställning där hela familjen kan hitta saker och aktiviteter som passar, lovar Jan-Olow och Lars-Inge på Örebro Truckstop och hoppas på bra väder den dagen.

Läs även:

Nu ska det bli ordning och reda på Örebro Truckstop

Om artikeln

Publicerad: 2016-05-27 17:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Örebro Truckstop Sabotage Skadegörelse