Parkeringsbekymren på väg att lösas?

WEBB-TV: Därför är Girtekas bilar inget problem

Lastbilar ockuperade parkeringsplatsen runt Shell Sandsjöbacka i Mölndal. Proffs talar med Vlantanas chef: "Det visste jag inte." Och vi TV-intervjuar Girteka: "Vi har gjort så fel tidigare."

Värst drabbat har Shell Sandsjöbacka norrgående hittills varit då litauiska Vlantanas fordon nära nog bedrivit terminalverksamhet där. Linda Ek är ägare.
– Det är en fruktansvärd situation vi hamnat i, säger hon. Och vi förlorar ekonomiskt på det.

Irriterade privatbilister och arga chaufförer skriker på henne och personalen om att bilarna måste bort. Mellan personalen och de litauiska förarna, är situationen spänd då de kommer in för att använda toaletterna, men handlar något gör de näst intill aldrig.   Situationen blev ohållbar när Vlantana kom dit.  
– Numera delar vi ut lappar till arga kunder så de får telefonnummer dit de ska vända sig för att klaga, säger hon och berättar hon för dialog med Mölndals stad, Trafikverket och Polisen, men att de skyller på varandra.

Linda använder Västia Parkeringsbolag AB på den egna parkeringen och de fick snabbt ordning, men Västia får inte arbeta på icke privat mark.

Tidigare var även litauiska Girteka ett problem på platsen, men sedan något år tillbaka, är det inte längre så.
– Girteka har gjort så fel tidigare när man inte lyssnat på klagomål, säger Kristian Kaas-Mortensen, kommunikationschef på Girteka. 

Proffs Webb-TV:

Så här hanterar Girteka parkeringsproblemen:


Trafikverket kände till problemet med missbruket av rastplatsen för andra ändamål och man har förståelse för att åkare får problem när det inte finns plats att ta lagstadgade vilor. Problemen accelererade och fick högsta prioritet.
– Det pågår interna dialoger om vad man kan göra inom gällande regelverk och ansvarsområde och idag ska olika delar av Trafikverket ha möte med polisen och försöka hitta åtgärder för att rätta till missbruket, säger kommunikationsansvarig Lotta Fredriksson på Underhållsdistrikt Väst.

Kanske detta möte nu blir överflödigt?

I förra veckan tog Proffs telefonkontakt med Antanas Stoncius, chef på Vlantana, som sade att han inte kände till detta. Då vi mejlat film från Sandsjöbacka, sade vi att nu känner du till detta, vad tänker du göra?
– Jag är bara en anställd på Vlantana, säger han. Vad ska jag göra?

Din titel anges som ”director”, så något måste du kunna göra, säger vi. Kort därefter kommer mejlsvar från Algimantas Sniepis, chef för transportsäkerhet.
– Vi är medvetna om situationen och problemen och vi letar nu efter en alternativ parkeringsplats, säger han. Vi beslutade nu även om att regelbundet och bättre övervaka vår trafik med hänseende till parkeringssituationen och förbjuder fordonen att koncentrera sig på en och samma plats. Vi ska använda betalparkeringen på Stigs Center och i möjligaste mån våra kunders parkeringar efter överenskommelse, avslutar Algimantis Sniepis.

Lördagen den 12 mars vid halvniotiden, får Proffs information om att det på Shell Sandsjöbacka norrgående, endast står två Vlantanaekipage och i skrivande stund verkar det hålla i sig.

Om artikeln

Publicerad: 2016-03-14 12:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Girteka Parkeringsproblem Vlantana Webb-TV