Roberto Grande, Antonio Marchese, Srdjan Sergio Grujic, Angelo Ciriligiano, Massimo Bagnoli, Silvio Faggi, Allesandro Peron och Vincenzo Grande på plats i EU-högkvarteret i Bryssel.

Agorà MT besökte EU-högkvarteret

Italiensk delegation i Bryssel gav röst åt Här stannar Sverige

Här Stannar Sverige, HSS, röst har åter hörts i Bryssel då deras italienska motsvarighet 23 februari var på möte i Bryssel och förde fram för dem och HSS gemensamma krav.

Det var en månghövdad italiensk delegation, även från Sicilien, som anlände till Bryssel den 22 februari och möttes av Bryan Carter, reporter på Equal Times, för en intervju. 

Reportern visade ett genuint intresse för problemen i transportbranschen och dess arbetsförhållanden.
– Han frågade om vårt förslag som även omfattar GPS-övervakning, skulle förändra förhållandena för chaufförerna, säger Sergio. Svaret är enkelt: Absolut!

Nästa dag var det möte med Daniela Aiuto, Peter Lundgren och Flavio Facioni från EFD-gruppen i Bryssel.
– Vi hade fått bekräftat att vårt förslag om GPS-övervakning med möjlighet att spåra gods, hade röstats om i transportkommittén och fått högsta AAA-ratingen, säger Srdjan Sergio Grujic.

HSS Michael Högberg berättar att HSS har täta kontakter med Grujic.
– Sergio är den som kan föra fram vår röst i Bryssel även i samband med att Italien reser dit, säger han. Vi har en stor samsyn på vilka åtgärder som behövs sättas in.

Värdarna för mötet i Bryssel, är väl medvetna om att Sergio även är HSS röst på plats.

Agorà 2.0 – Mobilitazione nel Trasporto, Agorà MT, har i Bryssel beskrivit den största skatteflykt någonsin inom transportnäringens historia, undermåliga arbetsförhållanden och en marknad som saknar lämpliga och fungerande, effektiva regler.
– Vi krävde också att det skyndsamt vidtas åtgärder för att skydda företag, säger Sergio.

HSS och Italien delar synen på de åtgärder som omgående behövs sättas in, men Sergio fortsätter att vädja.
– Vi måste verkligen arbeta beslutsamt och hårt för att få genomslag. Detta är vår chans. I Italien är det bara framåt som gäller och ledordet för oss som kämpar i alla länder måste fortfarande vara: ”tillsammans”, avslutar en idag än mer hoppfull Sergio från Here Stopp Italy, på plats i Bryssel.

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-26 14:35
Kategori: Nyheter
Taggar: Agorà 2.0 - Mobilitazione nel Trasporto Agorà MT Bryssel Här stannar Sverige Here Stopp Italy