PROFFS WEBB-TV
Micael Ebbesson, förhandlingsombud och Magnus Thelander, ombudsman på Transportarbetareförbundet avd 14 i Helsingborg, tar varje tillfälle att samla in namnunderskrifter till Fair Transport Europe.Fotograf: Göran Rosengren

Svalt intresse för schystare transporter – hos svenska transportarbetare?

Svenska Transportarbetareförbundet och övriga förbund inom den Europeiska Transportfederationen (ETF) måste samla in minst en miljon namnunderskrifter för att på så sätt sätta press på EU för att komma tillrätta med problemen inom branschen. Men intresset för att skriva under är minst sagt svalt.

Genom att samla in en miljon namnunderskrifter ska Svenska Transportarbetareförbundet och övriga förbund inom den Europeiska Transportfederationen (ETF) tillsammans sätta press på EU att ändra lagstiftningen för att komma tillrätta med den hårt utsatta transportnäringen.

Men det går trögt. Cirka 6 000 underskrifter har samlats in i Sverige. Det saknas med andra ord knappt 10 000 underskrifter för att Sverige ska uppfylla den kvot som man har åtagit sig.

Om inte fler svenska namn samlas in, finns risken att EU inte ser att det finns ett problem. Och det kan i sin tur innebära att en betydande del av till exempel Här stannar Sveriges omfattande arbete tar flera kliv tillbaka.

PROFFS WEBB-TV

 

Den som vill skriva under Fair Transport Europes initiativ, gör det genom att gå in på deras hemsida, https://fairtransporteurope.eu eller via länken på Transports hemsida, www.transport.se.

 

Läs även:

Transports namninsamling ska sätta press på EU

 

Om artikeln

Publicerad: 2015-12-31 11:51
Kategori: Nyheter
Taggar: ETF Europeiska Transportfederationen Fair Transport Europe Svenska Transportarbetareförbundet Webb-TV