Bland annat Sydsvenskan har publicerat bilder där en av Velanovas bilar syns.

Fel åkeri utpekat i rattfylleriskandal

Med hela fyra promille alkohol i blodet, rammade under onsdagen en 50-årig lastbilschaufför två parkerade lastbilar på Spillepengsgatan i Malmö. På bilderna som publicerats i dagspressen syns bland annat ett ekipage som tillhör det svenska åkeriet Velanova från Ulricehamn. Åkeriet har därmed av många, felaktigt pekats ut som att den kraftigt påverkade chauffören är anställd hos dem.

Flera dagstidningar, bland annat Sydsvenskan, har skrivit om onsdagens händelse på Spillepengsområdet i Malmö. Strax före 22.30 hade en kraftigt berusad chaufför rammat två andra, parkerade lastbilsekipage.

Ett av påkörda ekipagen tillhör det Ulricehamnsbaserade åkeriet Velanova, som ägs av Rickard Larsson. Och många har trott, endast genom att titta på bilderna, att det är en av hans förare som har orsakat olyckan.
– De har publicerat bilder med mitt fordon i centrum utan att i texten förklara att det var vår bil som blev illa tilltygad av den berusade förarens framfart, säger en tämligen irriterad Rickard Larsson och tillägger att skadorna på hans fordon blivit omfattande när den tomma dragbilen försökte parkera.

Enligt insatta källor handlar det istället om en 50-årig chaufför från Estland som nu är anhållen.

Just nu väntar Rickard Larsson på uppgifter från polisen för att kunna på börja skadeanmälan.
– Eftersom det är en utländsk transportör, befarar jag att det kommer att sluta med att jag ändå kommer att få betala en massa extra,  avslutar Rickard Larsson i Ulricehamn.

Om artikeln

Publicerad: 2015-09-17 14:44
Kategori: Nyheter
Taggar: Malmö Polis Rattfylla Velanova