HÄR STANNAR SVERIGE
EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD), Monica Haider (S), Lennart Värmby (V), Nette Schölin och Jimmy Ovesson från Transport avd 51 syntes och hördes i Växjö. "Demobilen" i bakgrunden kördes av Proffs chefredaktör, Göran Rosengren. High Chaparral-ekipaget kördes av Peter Lundgren och "Här stannar Sverige-bilen" rattades av Nette Schölin.Fotograf: Göran Rosengren

27 korteger i samnordisk aktion – i rättvisans namn

Idag kördes lastbilskorteger i en samnordisk aktion för "lika villkor" i transportbranschen. I Sverige körde man med utgångspunkt från femton olika orter. Totalt i Norden, eller rättare sagt i Sverige, Norge och Finland, rullade hela 27 korteger i "rättvisans namn".

Proffs har haft bevakning på en handfull orter i Sverige. Bland annat i Ängelholm, där ett femtiotal ekipage – och ännu fler människor – hade samlats.

På plats i Ängelholm fanns även en rad ”kändisar” i transportsammanhang. Till exempel docent Henrik Sternberg, Transportarbetareförbundets ordförande Lars Lindgren med fotfolk, samt för branschen en del välkända trafikpoliser och bilinspektörer.

Växjökortegen lockade uppskattningsvis cirka 45-50 ekipage.
– Det gick jättebra och helt utan incidenter, kommenterar Nette Schölin som lagt ner stor möda på att organisera den småländska ”konvojen”.
– Men det kunde ju ha varit bättre uppslutning, tillägger hon.

Den röda tråden i politikernas tal i Växjö speglar den oro som finns över trafikpolisens styvmoderliga behandling i den nya polisorganisationen.
– Jag kommer att ta upp detta med inrikesministern, lovade Monica Haider (S).

Det är ju bara att konstatera att folk verkar ha lättare för att trycka på ”jag-kommer-knappen” på Facebook än att fysiskt ta sig till samlingsplatsen. Och det gäller inte endast i Växjö. Preliminära deltagarsiffror från landets alla hörn, visar att uppslutningen inte varit riktigt så bra som man hoppats på någonstans.

I exempelvis Göteborg och Ängelholm fanns både tv, radio samt dagspress på plats. Och – så klart – en rad branschtidningar. Att intresset från ”vanlig” media har ökat på senare tid står helt klart.

Proffs återkommer med ett längre reportage i papperstidningen, nr 6-2015.

Om artikeln

Publicerad: 2015-06-06 18:02
Kategori: Nyheter
Taggar: Här stannar Sverige Korteger Samnordisk aktion