Påbyggaren JOAB vill visa sitt aktiva stöd till Här stannar Sverige, till exempel genom att anlita åkerier som är noggranna med att följande gällande regler och avtal.

JOAB ger aktivt stöd till Här stannar Sverige

Med gedigen åkerierfarenhet, 90 lastbilar och 125 anställda, har C-R Johanssons Åkeri i Varberg kvalificerat sig för att köra samtliga transporter för påbyggaren JOAB, på rutten Danmark-Sverige.
- För oss känns det viktigt med samarbetspartners som jobbar med schysta villkor, säger Peter Olsson, vd på JOAB och tillägger att man genom att vara noggrann med valet av transportör också vill markera sitt stöd till "Här stannar Sverige".

Det kan knappast ha undgått någon att chaufförer och åkare runt om i Sverige – och i Europa – protesterar för att visa missnöje som finns i branschen gällande prisdumpning och osund konkurrens. I Sverige har detta uppmärksammats inte minst i samband med kampanjen Här stannar Sverige”

Nu går påbyggarföretaget JOAB ut och berättar att de har valt att aktivt stödja aktionen.
– Med mer än 50 år i branschen vet vi att kraven och prispressen ökar. Visst går det alltid att hitta billigare alternativ men vi väger även in andra saker än pris. Det handlar om att ta ett samhällsansvar och medverka till justa villkor inom åkeribranschen. Vi vill anlita transportörer som delar våra värderingar, säger Peter Olsson, vd på JOAB.

JOAB har i samband med detta valt att teckna avtal med C-R Johanssons Åkeri i Varberg som ska utföra företagets transporter av bland lastväxlare och kranar till och från Danmark. JOAB har sedan många år långsiktiga avtal med oftast lokala transportörer som sköter transporten mellan företagets anläggningar i landet.
– För oss känns det viktigt med samarbetspartners som jobbar med schysta villkor. Vi vill också medverka till en säker och miljömedveten transportnäring. Därför anlitar vi sedan många år företag som delar våra värderingar till att transportera mellan våra olika filialer runtom i Sverige. Nu har vi också säkerställt detta för våra transporter till och från Danmark. Detta är frågor vi även försöker få våra underleverantörer att jobba mer med.- avslutar Peter.

C-R Johanssons Åkeri bedriver sin verksamhet med svenskregistrerade lastbilar och släp, men även med svenska chaufförer som har avtalsenliga löner.

Åkeriet grundades den 31 december 1959 av Curt-Rune Johansson och drivs idag av sonen Per Johansson. Åkeriet kör både inrikes och utrikestrafik samt hyr ut lokaler och containers.

C-R Johanssons Åkeri har cirka 90 lastbilar och omkring 125st anställda. Huvudkontoret ligger i Varberg, med filialer i Halmstad och Jönköping.

Om artikeln

Publicerad: 2015-05-05 12:25
Kategori: Nyheter
Taggar: Här stannar Sverige Joab Schysta villkor