#HÄRSTANNARSVERIGE

Stor uppslutning i ”nya ronden” av Här stannar Sverige

En ny "rond" av Här stannar Sverige har satts igång. Idag började återigen fotografier på stillastående ekipage att strömma in på Facebook, i gruppen "Här stannar Sverige".

Arrangörerna uppmanar samtliga deltagare att tänka lite extra på trafiksäkerheten. Att parkera på ett säkert sätt är a och o. Ett budskap som vi på Proffs gärna förmedlar.

Tanken är att den fortsatta aktionen ska likna den förra, som ju avslutades på julafton, med två 15-minuters stopp varje dygn. Ett kl. 00.00 och ett kl. 12.00.

Även den här gången triggades aktionen av ett rättsfall, det rättsliga efterspelet efter den tragiska olyckan i Mogetorp utanför Örebro den 21 januari i år. Att åklagaren yrkar på villkorlig dom, har uppenbart retat upp vägtransportbranschen på nytt.
– Det är dock viktigt att understryka att det inte alls handlar om utländska förare mot svenska. Det är istället likhet inför lagen och schysta konkurrensvillkor i vår bransch som är det viktiga, understryker Johan Kullgren, en av initiativtagarna.

Om artikeln

Publicerad: 2015-02-23 12:34
Kategori: Nyheter
Taggar: Här stannar Sverige Rond 2