Fotograf: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Infrastrukturministern träffar danska transportministern

Jag vill lära mig mer

Torsdagen den 26 februari reser infrastrukturminister Anna Johansson till Köpenhamn för att träffa Danmarks transportminister Magnus Heunicke. Transportministrarna kommer bland annat att diskutera sociala villkor och regelefterlevnad inom vägtransportmarknaden.

Anna Johansson träffar sin danska motsvarighet för att lära sig mer om vilka åtgärder Danmark har vidtagit för att skapa ordning och reda på vägtransportmarknaden. Anna Johansson och Magnus Heunicke kommer också att diskutera frågan om hur Sverige och Danmark kan arbeta för att förbättra punktligheten i tågtrafiken över Öresundsbron.

– Ordning och reda på arbetsmarknaden och goda arbetsvillkor är en prioriterad fråga för regeringen. Danmark har vidtagit flera åtgärder för att skapa en bättre fungerande vägtransportmarknad. Det är dessa erfarenheter jag vill lära mig mer om genom att träffa min danske kollega, säger Anna Johansson.

Om artikeln

Publicerad: 2015-02-25 10:33
Kategori: Nyheter
Taggar: Anna Johansson Danmark Magnus Heunicke ministermöte Sverige