Nästa generation dumper från Zetterbergs

Sedan 1,5 år tillbaka har Zetterbergs Industri AB arbetat med att ta fram en ny generation av sin dumperkorg. Som namnet ZD4 antyder är det generation 4 av företagets klassiska dumperkorg.
Det handlar om en rakt igenom ny konstruktion, där man har kombinerat erfarenheter från tidigare konstruktioner med ny teknik och ny kunskap, förklarar man i ett pressmeddelande.

Redan tidigt satte de upp tre huvudmålsättningar – snygg design, lägre vikt och lägre bygghöjd.

En designnyhet är dumperns bygghöjd som nu är marknadens lägsta med endast 340 mm i standardutförande. Den nya dumperns linjer följer chassits former. Samtidigt har den fått en ny strömlinjeformad design där botten, sidor och hyttskydd bildar en funktionell enhet. Dumpern har utrustats med fler detaljer som ger effektiva skydd mot slitage, underlättar reparation och underhåll samt förenklar lastning och lossning.

En av de viktigare nyheterna är dumperns låga vikt. ZD4 har utvecklats i ett nära samarbete med svensk stålindustri som genom de senaste metoderna för materialoptimering har utvecklat en extra slitstark stålkvalité på 500 HB. Tack vare detta har man kunnat minska totalvikten med 20 procent – utan att göra avkall på styrka, stabilitet eller tålighet. Detta motsvarar en viktminskning på hela 650 kg på en fyraxlad lastbil.

Under mässorna Elmia Lastbil 2014 i Jönköping, 20-23 augusti samt Transportmessa 2014 på Gardermoen i Oslo, 4-6 september, kommer man att visa upp den nya dumpern.

Om artikeln

Publicerad: 2014-08-15 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dumper Produktnyheter Zetterberg