Catharina Elmsäter-Svärd och Thomas Morell.Fotograf: Tommy Holl

Het diskussion vid ministerbesök i Skövde

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd fick ett våffeljärn ? och ganska hett om öronen under en blixtvisit till Skövde.

Sveriges Åkeriföretag Skaraborg bjöd in till en lunchträff med Catharina Elmsäter-Svärd (M) i lokalerna i Skövde och ett 50-tal intresserade dök upp. På agendan: den olagliga yrkesmässiga trafiken och det lagförslag som ligger på riksdagens bord.
– Vi har arbetat med den här frågan sedan hösten 2010 och i dag råder det en politisk enighet kring problemet och det är bra, säger initiativtagaren och Sveriges Åkeriföretag Skaraborgs regionchef Thomas Morell.

Infrastrukturministern inledde – efter att ha fått ett våffeljärn i present av en av besökarna – med att redogöra för det lagförslag regeringen lagt fram för att stävja den olagliga yrkesmässiga trafiken.
– Vi har tittat på problemet tillsammans med Transportstyrelsen och Rikspolisstyrelsen och har kommit fram till att lagstifta om en sanktionsavgift och klampning, säger Elmsäter-Svärd.

Ett steg i rätt riktning, men det krävs mer menar Thomas Morell:
– Någon måste ju göra jobbet också. Vi måste få till en kontrollverksamhet som fungerar och det blir vår nästa uppgift.

När diskussionen blev mer allmän kring tillståndet inom den svenska åkeribranschen hettade det till inne i partytältet och frågorna kom från alla möjliga och olika håll. Catharina Elmsäter-Svärd besvarade alla och betonade:- Vi vill motverka fusket och vill ha en åkeribransch med korrekt regelverk och schyssta villkor.

Mer om ministerns besök kan du läsa om i nästa nummer av Proffs (6-2014).

Om artikeln

Publicerad: 2014-06-11 18:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Catharina Elmsäter-Svärd Infrastrukturministern Skaraborg Sveriges Åkeriföretag