Fotograf: Göran Rosengren Fotograf: Göran Rosengren

Premiär för ny lastbilsutställning – i Göteborg

Det finns en hel del lastbilsutställningar att besöka här i Sverige under sommarhalvåret. Och i år har du ytterligare en att lägga till i din almanacka ? Gothenburg Truck Meet, den 28 juni.

Nästkommande stora lastbilsutställning går av stapeln den 16-17 maj i Älvsjö, Stockholm Truck Meet 2014. Därefter tar ett pärlband av utställningar vid. Och den 28 juni är det premiär för det västsvenska, nya eventet Gothenburg Truck Meet, GTM, i Torslanda.

En av arrangörerna är Martin Eriksson, som förklarar vad som gör just den här utställningen unik.
– Vi satsar lite extra på snygga bruksbilar, säger han kortfattat.

Hans långa förklaring är mer djuplodande och tar sin början för flera år sedan.
– Vi är några vänner som under en längre tid har pratat mycket om att arrangera en egen utställning i Göteborg. Och i samband med Gråbo Trophy förra året beslöt vi oss. Nu gör vi det, helt enkelt!

Att komma på idén att arrangera en utställning är antagligen det enklaste. Att planera och genomföra den, är en helt annan femma. Martin Eriksson är alltså långt ifrån ensam om att dra lasset.

Förutom Martin, ingår även Anders ”Snowman” Ekmark, Peter ”Grundis” Grundström, Maria G Johanson, Roland ”Rockn Rolle” Halvardson, Peder Eriksson och Sven ”Svenne” Lindblom i den innersta arrangörsstaben.
– Plus en rad funktionärer, inte minst viktigt, tillägger Martin.
– Idag har vi cirka 70 ekipage anmälda. Vi kan som mest ta in 150 bilar och vi har satt sista anmälningsdag till den 31 maj.

Som bekant är ingenting gratis här i livet, inte heller att arrangera en lastbilsutställning. Det är lite trögt för gänget att locka sponsorer, men det kommer inte som någon överraskning.
–  Första året är så klart det tuffaste. Jag hoppas att det ska bli lite lättare att få med sig företagen nästa gång, förklarar Martin, som alltså redan har en vision om att få göra fler GTM-utställningar.

– Vi får lägga ut privata pengar i år, konstaterar han och hoppas på att besökarna inte ska svika.
– Då lär vi förhoppningsvis kunna få tillbaka åtminstone en del i form av entréavgifter.

Vill du anmäla din bil, eller är du nyfiken och vill veta mer om Gothenburg Truck Meet – kanske om festligheter och annat som omgärdar utställningen?
Besök då deras hemsida: www.gothenburgtruckmeet.com.

Om artikeln

Publicerad: 2014-04-28 13:01
Kategori: Nyheter
Taggar: Göteborg Gothenburg Truck Meet lastbilsutställning