Fotograf: Trafikverket Fotograf: Trafikverket

Nu drar sommarens vägarbeten igång

Sommaren är en intensiv period när det gäller vägarbeten. Det känner du som yrkesförare så klart till. Stora och små vägarbeten kommer att påverka trafikanterna på olika sätt.
Här hittar du en förteckning över sommarens större arbeten!

Nu drar årets vägarbetssäsong igång på allvar. Arbetena utförs lättast under sommaren, dels på grund av vädret, dels för att arbetspendlingen inte är lika intensiv. Beläggningsarbeten går dessutom inte att genomföra i vårt vinterklimat.

Vägarbeten kommer att utföras över hela landet, men mest påverkas trafiken i och runt storstadsområdena, meddelar Trafikverket.
Vägarbetare och maskiner ska samsas med trafiken, en omständighet som kräver extra mycket hänsyn och uppmärksamhet.

– Jag hoppas att trafikanterna har förståelse för att vi gör vägarbetena för deras skull och jag kan lova att vi gör allt för att minimera störningar under tiden arbetena pågår. Vi arbetar till exempel mycket under nätterna och undviker helt att jobba under perioder då det är mycket trafik, såsom fredag och söndag eftermiddag, säger Anna Lundman, underhållschef på Trafikverket.

Det handlar bland annat om stora investeringsprojekt, beläggningsarbeten och mitträcken. Som exempel kan nämnas arbeten med mitträcken längs E4 i Norrbotten och räckesarbeten i Gävleborg, beläggningsarbeten på E4 i Västernorrland, på E18 i Västmanland och på E4 i Södermanland. Det kommer även att utföras flera arbeten i Stockholm på bland annat E18/E20 och E4/E20 samt längs E6 i Västra Götaland, Halland och i Skåne.
– Ett vägarbete är en arbetsplats för många personer som jobbar för att trafiksituationen ska bli bättre så jag uppmanar alla trafikanter som passerar att ta det lugnt, avslutar Anna Lundman.

En sammanställning över sommaren vägarbeten hittar du genom att klicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2014-04-24 08:28
Kategori: Nyheter
Taggar: 2014 Trafikverket Vägarbeten