Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Volvo Lastvagnar blev marknadsledare 2013

Volvo Lastvagnar har under drygt ett år ersatt hela sitt produktprogram. Modellerna FM, FMX, FL och FE började tillverkas först under hösten 2013 ...

Volvo Lastvagnar har under drygt ett år ersatt hela sitt produktprogram. Modellerna FM, FMX, FL och FE började tillverkas först under hösten 2013 och har därför ännu inte levererats ut till kund i några större volymer. Istället är det FH och FH16 som står för en markant ökning.

– Vi har haft ett intensivt år och har nu ett helt uppdaterat produktprogram. Responsen på våra nya modeller är väldigt positiv och vi är speciellt glada över en stark försäljningsökning av FH-serien, säger Hans Börjesson, chef för nordiska marknaden på Volvo Lastvagnar.

Sammanlagt registrerades under året 4 345 tunga lastbilar, där Volvo är det största märket med 44% marknadsandel, en ökning med närmare 4% från året innan.

Om artikeln

Publicerad: 2014-01-08 07:57
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Försäljning Volvo Lastvagnar AB