Henrik Sundin, Sandra Vokstrup och Mats Paulsson tar det första spadtaget för en ny lastbilsanläggning i Stora Höga.Fotograf: Tommy Holl

Första spadtaget för nytt Volvo Truck Center

Volvo Truck Center expanderar.
31 oktober är det 2 400 kvadratmeter stora bygget i Stora Höga klart.

I förmiddags togs första spadtaget för Volvo Truck Centers nya anläggning i Stora Höga lite norr om Kungälv.

Peab bygger och från Båstad kom företagets grundare Mats Paulsson för att tillsammans med Volvos Henrik Sundin och Stenungsunds kommuns Sandra Vokstrup ta det första spadtaget.
– Peab och Volvo har starka historiska band och det var viktigt för mig att vara med här, säger Paulsson vars Peab tillsammans med Centur hyr ut den färdiga fastigheten till Volvo Truck Center.

Nybygget ersätter den verksamhet Volvo Truck Center har drivit i Stenungsund och tillträdande servicechefen Martin Johansson förklarar flytten så här:
– Den gamla anläggningen räcker inte till längre och så blir läget bättre, precis vid vägen (E6).

I början av november flyttar Volvo Truck Center i Stenungsund hela sin verksamhet till Stora Höga och förutom nya, större och fräschare lokaler kommer kunderna att upptäcka utökad service.
– Vi kommer att köra i två skift – från 7-16 och 16-24. Det finns ett behov och på det här sättet ökar vi kapaciteten och utnyttjandegraden, säger Martin Johansson och får medhåll från Volvo Trucks vd Henrik Sundin:

– Det här är en strategisk investering för oss med ett kundunderlag från framförallt Tjörn, Orust, Stenungsund och Kungälv.

Om artikeln

Publicerad: 2014-01-15 15:07
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Stenungsund Stora Höga Volvo Truck Center