Fotograf: Iveco

Stralis LNG prisas för hållbara transporter

Med sin Stralis LNG (flytande naturgas), har Iveco fått "Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit", ett europeiskt pris för hållbara transporter. Beslutet fattades av en jury som har representanter på högsta nivå inom tyska transportbranschen: den tyska bilindustrins organisation (VDA), media, forskning och statliga institutioner.

Priset syftar till att uppmuntra företag inom transport- och kommersiella fordonsindustrin för att arbeta på ett hållbart sätt och att bidra till att ytterligare förankra principerna för hållbar utveckling.

Med LNG-bränsle, och en effekt upp till 330 hk på Stralis LNG, är bränslet inte bara extremt rent, utsläppen stannar också under Euro 6-nivå. Bilen går dessutom mycket tystare, skriver Iveco i ett pressmeddelande.

Med en av Iveco deklarerad räckvidd på cirka 750 kilometer, lämpar sig bilmodellen även för långdistanskörningar.

Om artikeln

Publicerad: 2013-11-26 16:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsnyheter Hållbarhetspris Iveco