Fotograf: HMK Bilcon

Mobil blodbank från HMK Bilcon till Karolinska i Stockholm

HMK Bilcon levererar Europas största och mest moderna mobila blodbank till Karolinska Universitetslaboratoriet Stockholm. Blodbanken är utvecklad i nära samarbete med sex kvinnliga representanter från Karolinska Universitetslaboratoriet.

HMK Bilcon har sedan början  av 1990-talet byggt upp betydande kompetens inom transportlösningar till healthcare-området, och företaget är idag ledande inom området i Europa och Mellanöstern.

Man har även tidigare levererat en mobil blodbank till Karolinska. Men den senaste, som levererades under våren 2013, utvecklades i nära samarbete med sex kvinnliga medarbetare från Blodcentralen på Karolinska Universitetslaboratoriet.

– Vår produktion är designad så att vi kan erbjuda våra kunder speciella lösningar. Vår multispace-plattform är mycket flexibel och anpassas till kundönskemål och, till exempel den lagstiftning som förekommer i olika länder, säger Vd Klaus Kristensen från HMK Bilcon.

Karolinska Universitetslaboratoriets nya trailer innehåller bland annat sex höj- och sänkbara britsar, två ljudisolerade samtalsrum samt ett väntrum. Trailern har i uppställt tillstånd en total golvyta på 58 kvadratmeter och den väger 22 ton. De utvändiga trapporna är försedda med värmeslingor, så att de kan hållas isfria under vintern.

– Vi är mycket stolta över att ha Europas största och mest moderna trailer för mobil blodgivning i vår vagnpark. Trailern är i uppställt tillstånd hela 16 meter lång, 4,4 meter bred samt 4,3 meter hög. Det är också den första mobila enhet i Sverige som utrustats med EHD (Elektroniska patientjournaler), som möjliggör 100 procent digital ärendebehandling, säger Lottie Furugaard från Blodcentralen på Karolinska Universitetslaboratoriet

Trailern levererades färdig för användning med IT-nätverk och samtliga inventarier.
– Vi säger normalt att, oavsett vad kunden önskar, kan vi leverera det. Vid detta tillfälle kan man säga, att det enda kunden skulle ta med var kanyler och övrigt förbrukningsmaterial , avslutar Klaus Kristensen.

Om artikeln

Publicerad: 2013-06-12 19:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Produkter Specialfordon