Fortsatt stormigt hos Tornado

Proffs har tidigare skrivit om Tornado Transport (Proffs nr 10-2010). Då handlade det bland annat om förare som fuskat med kör- och vilotiderna, kört lastbil utan rätt körkortsbehörighet och för att ha kört en dragbil utan broms på ett av hjulen.

Nu, två och ett halvt år senare fortsätter det att storma kring Tornado då ett antal östeuropeiska förare anklagar Helsingborgsåkeriet för att systematiskt pressa de anställda att bryta mot kör- och vilotidsbestämmelserna. Stulna förarkort och uteblivna löner är också vanligt, menar personerna som enligt tidningen Transportarbetaren nu har valt att gå med i facket.

Hos Transport avd 14 i Helsingborg vill man inte spekulera i vilka chanser man har att kunna hjälpa drabbade chaufförer.
– Det enda man kan säga så här långt, är att sådana här företag inte hör hemma på arbetsmarknaden någonstans. Det måste till någon form av lagändring, annars kommer man aldrig till rätta med sånt här otyg, säger ombudsmannen Jörgen Danielsson till Transportarbetaren.

Om artikeln

Publicerad: 2013-06-20 05:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg Tornado Transport Transportarbetareförbundet