Utvisas för förberedelse till dieselstöld

I mitten av april greps tre litauiska medborgare i Laholm. I sitt fordon hade de mängder med tunnor och annan utrustning avsedd för dieselstöld. Nu har de dömts av Halmstad tingsrätt för förberedelse till stöld.

Trots att tunnorna inte innehöll någon diesel då männen greps, anser tingsrätten att omständigheterna är så graverande att det står klart att syftet var att stjäla diesel.

Två av de tre är sedan tidigare dömda för dieselstölder och fick då villkorliga domar. Dessa domar är nu förverkade och de döms därför till en respektive en och en halv månads fängelse. De utvisas dessutom från Sverige i fem år.

Den tredje har hela tiden hävdat att han endast följt med för att köra fordonet. Han döms till villkorlig dom.

Om artikeln

Publicerad: 2013-05-08 08:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselstöld Rättsfall