Riksdagen vill ha schystare villkor i åkeribranschen

Riksdagen har sagt ja till att styra upp villkoren inom åkeribranschen, att de bör förbättras och att det behövs åtgärder för att företagare inom branschen ska kunna konkurrera på lika villkor. Vidare anser man att regeringen bör överväga ytterligare åtgärder mot illegal verksamhet inom åkeribranschen. Detta tillkännagav riksdagen under onsdagen.

Trafikutskottets förslag handlade bland annat om behovet att se över möjligheten att införa en modell liknande den som tillämpas i Holland, med exempelvis krav på att de som arbetar inom åkerinäringen ska vara anställda i det företag som utför transporten.

Man menar också att det skyndsamt bör vidtas åtgärder mot illegal verksamhet inom åkeribranschen. Något som riksdagen nu alltså har sagt ja till.

Om artikeln

Publicerad: 2013-05-23 07:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Riksdagsbeslut Schysta villkor Tillkännagivanden