CAT B15.Fotograf: CAT

Smart telefon för tuffa tag

De allra flesta har idag en så kallad smartphone. Apple och Samsung är exempel på fabrikat som kämpar om marknadsandelarna men som i sin iver att skapa snygga ?prestigetelefoner? inte alltid lämpar sig för tuffare miljöer.

Nu har Cat lanserat en Android-lur som kanske kan tillfredsställa både behovet av en smart telefon och de hållbarhetskrav som till exempel en yrkeschaufför kan ställa.
Cat B15, som telefonmodellen heter, är tufft designad och verkar kunna stå pall för det mesta.

Enligt tillverkaren är telefonen IP67-certifierad, en industristandard vilket innebär att enheten är damm- och vattentät (nedsänkt i upp till en meters djup i upp till 30 minuter). Enheten skyddas av silveranodiserat aluminium och stötdämpande gummi.

Den inbyggda kameran har en upplösning på 5 Megapixlar. Telefonen har plats för dubbla sim-kort, batteriet ger en taltid på upp till 16 timmar (eller upp till 26 dagars standby). Multi-touchskärmen på fyra tum och kan läsa av även våta fingrar.

Priset ligger i faggorna runt 3 300 kronor, inklusive moms.

Om artikeln

Publicerad: 2013-03-22 14:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Android CAT Mobiltelefoni