Fotograf: Volvo Lastvagnar

Prestigefyllt designpris till Volvo Lastvagnar

Nya Volvo FH från Volvo Lastvagnar lyckades övertyga en panel av designexperter att utse den till vinnare av "red dot product design award". Priset är en internationell kvalitetsutmärkelse för designarbete och ett av världens mest eftertraktade sigill för designkvalitet.

Red dot product design awards 2013 belönar ”enastående industriell design” och uppmärksammar teamet bakom konceptet. Den globala utmärkelsen delas ut för utmärkt designkvalitet. I år hade 4 662 produkter i totalt 19 kategorier nominerats av tillverkare, designer och arkitekter från 54 länder runtom i världen.

Nya Volvo FH tilldelades det prestigefyllda priset i kategorin ”automotive and transportation”.
– Vi är oerhört stolta över att vinna ett så högt ansett pris i en av världens största och mest framstående designtävlingar. Priset symboliserar flera års hårt arbete, säger Rikard Orell, designchef på Volvo Lastvagnar.

– Vid utvecklingsarbetet lades stor tonvikt på designen och känslan, något som inte brukar ges särskilt hög prioritet inom kommersiell fordonsdesign.

Drygt 1 000 gäster från design-, industri-, politiker- och medievärlden kommer att fira red dot-vinnarna i Tyskland den 1 juli i Essens operahus Aalto-Theatre.
Under fyra veckor, från den 2 till 28 juli 2013, kommer nya Volvo FH att vara representerad på en specialutställning i red dots designmuseum tillsammans med de övriga prisbelönade produkterna.

Därefter förflyttas de vinnande bidragen till den permanenta utställningen på museet där de visas under minst ett år. Museet ligger vid stenkolsgruvan Zeche Zollverein i Essen, som är med på Unescos världsarvslista. I museet finns världens största permanenta utställning av samtida design.

Om artikeln

Publicerad: 2013-03-12 16:56
Kategori: Nyheter
Taggar: Nya FH Red dot product design award Volvo Lastvagnar