Vinterdäckskrav på tunga fordon

Regeringen har i dag fattat beslut om vinterdäckskrav på tunga fordon. Förändringen träder i kraft den 1 januari 2013 och innebär att alla tunga fordon som trafikerar Sverige ska vara utrustade med vinterdäck eller likvärdig utrustning på fordonets drivaxlar under perioden den 1 december ? 31 mars när vinterväglag råder.

Vintertid har vi sett olyckor med långa stopp i trafiken som följd, trots att merparten av de tunga fordonen haft godkända mönsterdjup. Därför skärps nu kraven.
–  Med dagens beslut så läggs ytterligare en pusselbit för säkrare vägar och bättre framkomlighet, för både näringsliv och privatpersoner. Förändringen gäller alla tunga fordon oavsett nationalitet och bidrar därför till såväl säkerhet som konkurrensneutralitet, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

Om artikeln

Publicerad: 2012-11-22 12:44
Kategori: Nyheter
Taggar: Lagstiftning Tunga fordon Vinterdäck