Här slutade resan för den polske chauffören. Bortslipade chassi- och id-nummer gav polisen anledning att beslagta ekipaget.Fotograf: Miche Ljungberg

Helsingborgspolisen beslagtog polskt trailerekipage

I förra veckan beslagtog polisen i Helsingborg ett polskt dragbilsekipage. Man misstänker att trailern kan vara stulen från Möllers Åkeri AB i Höganäs.

I torsdags möter en av Möllers chaufförer ett polskregistrerat trailerekipage på E6 vid Landskrona. Chauffören noterar att trailern som dragbilen drar, bär delar av Möllers logga. Han får också en känsla av att det kan vara samma trailer som han för drygt två år sedan blev bestulen på under en resa i Tyskland, då lastad med virke.

Efter att chauffören varit i kontakt med åkeriledningen och på så sätt fått bekräftat att de inte har någon trailer i fordonsparken som stämmer överens med beskrivningen, beslutar han sig för att vända vid nästa avfart och följa efter ekipaget.

Det polska ekipaget svänger av vid Restaurang Milstolpen i Glumslöv och chauffören från Möllers väljer då att ringa polisen samt att med sitt eget ekipage hindra den polske föraren att köra vidare.

Polisen anländer och vid närmare kontroll visar det sig att både chassinummer och andra ID-nummer är bortslipade.
Polisen har tagit ekipaget i beslag och utredning pågår.

Om artikeln

Publicerad: 2012-11-19 11:35
Kategori: Nyheter
Taggar: Beslag Möllers Åkeri AB Polis