Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Första ”nya” FH:n blev rekorddyr

Första, andra ? såld! Välgörenhetsauktionen för den första serietillverkade nya Volvo FH blev en succé. Det vinnande budet blev 150 000 euro, vilket överstiger marknads-priset ordentligt. Samtliga intäkter går till välgörenhetsprogrammet Star for Life.

Det vinnande budet kom från Jean-Pierre Ducournau, grundare av Ducournau Transports i Frankrike, som äger mer än 300 Volvo-lastbilar. Han är nu stolt ägare till den första nya FH som tillverkats – en specialutgåva med ett exklusivt ”nummer ett”-emblem på vindrutan.
-Jag är jättenöjd med att ha vunnit den här auktionen. I mitten av sjuttiotalet så var jag först i södra Frankrike med att äga en Volvo F12-lastbil. I flera decennier har jag bjudit på olika välgörenhetsauktioner, säger Jean-Pierre Ducournau.

Auktionssiten lockade 165 000 besökare. Totalt lade 35 budgivare över 95 bud på den första nya Volvo FH:n under den tio dagar långa auktionen på Ebay. Det var tydligt redan från början att det vinnande budet skulle vara högt, eftersom marknadspriset hade passerats redan första dagen.
– Vi är otroligt stolta över att så många människor var beredda att betala så mycket pengar för den första nya Volvo FH, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar.

Samtliga intäkter från auktionen skänks till Star for Life-projektet, ett utbildningsprogram som inriktar sig på att stoppa spridningen av HIV bland unga i Sydafrika. Star for Lifes vision är att inspirera unga att uppfylla sina drömmar och tro på sin framtid och att hjälpa dem till ett liv utan AIDS. Volvo Lastvagnar bekostar programmet i 16 skolor runt Durban och Johannesburg.
– Star for Life startade så sent som 2005, men studier visar att programmet har gett storartade resultat. Antalet HIV-diagnoser har minskat markant bland studerande och det har även varit en betydande minskning av antalet tonårsgraviditeter, säger Claes Nilsson.

Under våren 2013 inbjuds vinnaren att personligen överlämna gåvan till den skola som valts ut som mottagare vid en ceremoni i Sydafrika.
– Jag är väldigt glad över att kunna hjälpa dessa barn, säger Jean-Pierre Ducournau.

Auktionen började den 19 september och var öppen under tio dagar för budgivare från hela Europa, inklusive Ryssland, Turkiet och Israel.

Ducournau Transport grundades 1971 av Jean-Pierre Ducournau. Det har sitt huvudkontor i Flassans, som ligger nära Toulon i södra Frankrike. Ducournau Transports har 420 anställda inom sin transport- och logistikdivision och en lastbilsflotta bestående av 315 fordon. Företaget är medlem av transportgruppen ASTRE.

Om artikeln

Publicerad: 2012-10-01 15:34
Kategori: Nyheter
Taggar: Ebay Nya FH Välgörenhet Volvo