Volvo direktsänder FH-lanseringen på nätet

Med en storskalig webb-produktion lanserar Volvo Lastvagnar den 5 september en ny version av Volvo FH-serien. Lanseringseventet direktsänds på webben vilket ger alla chansen att få se den nya lastbilen. Om man nu inte redan har tittat sig mätt på "ballerina-filmen", vill säga.

– Med modern teknik och simultana event i flera olika länder ger vi alla som vill möjlighet att ta del av lanseringen. Något liknande arrangemang har vad jag vet aldrig gjorts tidigare, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar.

2 000 personer kommer till Scandinavium i Göteborg för att se galan på plats, och ytterligare 4 000 gäster deltar på parallella event i Madrid, Birmingham, Paris, Rotterdam och Bryssel. Lanseringseventet filmas av samma tv-produktionsbolag som i vanliga fall arbetar med program som Gladiatorerna, Idol och Mästarnas mästare. Live-sändningen visas på alla eventen och på lanseringssajten www.volvotrucks.com/fh.

Själva avtäckningen sker klockan 21.00. Det blir första gången den nya Volvo FH-serien visas upp för allmänheten, efter fem års intensiv utveckling. Lastbilen, som är en vidareutveckling av Volvo Lastvagnars mest populära modell, Volvo FH, innehåller en mängd nyheter. En av de viktigaste nyheterna är kraftigt förbättrade köregenskaper, skriver Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2012-09-04 15:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Nya FH Volvo Lastvagnar