Volvos nya FH är härmed officiellt presenterad.

Förtrollande show när Volvo lanserade nya FH

Under spektakulära former avtäcktes idag Volvos nya FH-modell. Eller rättare sagt, bilen trollades fram av självaste Joe Labero.

I samband med Laberos tältturné för ett par år sedan, frågade vi magikern om han någonsin hade trollat bort en lastbil. Det hade han inte. Men kanske satte vi myror i hans huvud då – och nu fick han chansen att bevisa att det går att trixa även med stora lastbilar.

Ett stort pressuppbåd från många hörn i världen samt ett antal Volvokunder hade samlats i Göteborg – alla specialinbjudna till den ”stora händelsen”. Men även många andra Volvokunder kunde följa presentationen via storbildsskärmar hos till exempel Volvos återförsäljare. Och via webben direktsändes evenemanget.

Under en längre tid har Volvo släppt nyheter om den nya FH-modellen och på sätt skapat stora förväntningar. Länge har det florerat bilder på lastbilsmodellen. Vissa har visat sig vara ganska lika det vi nu fått se på riktigt, andra har uppenbart varit rena fantasiskapelser.
Därefter fick vi se en film där en lindansare gick balansgång mellan två Volvolastbilar i rullning på motorväg. Bilder ur filmen kunde Proffs och norska TransportMagasinet visa redan dagen före den officiella lanseringen på Youtube.

I samband med Lastbil 2012 på Elmia, avtäcktes ytterligare nyheter, den främsta handlade om den individuella framvagnen IFS, som är tillval på nya FH.

Så, hur ser då bilen ut?
Jodå, den trogne Volvoåkaren känner igen dragen både exteriört och interiört. Detta trots att mycket har förändrats. Som vanligt när en ny bilmodell lanseras, anser några att bilen är snygg och andra att den är ful. Det där med utseende är svårt att bedöma åt andra.
Vi ser med spänning fram emot att få provköra nya FH. Den möjligheten får vi tyvärr inte vid det här tillfället. Det återkommer vi med, antagligen inom en ganska snar framtid.

Om artikeln

Publicerad: 2012-09-05 22:06
Kategori: Nyheter
Taggar: fh lansering Lastbil Volvo