Vittnen sökes till dödsolycka vid Växjö

Fredagen den 8 juni inträffade en tragisk dödsolycka på riksväg 25 strax väster om Växjö. En 74-årig man blev påkörd och omkom i samband med däckbyte på en husvagn.
Kronobergspolisens trafikutredare söker nu efter vittnen till dösolyckan som inträffade fredagen den 8 juni cirka klockan 12.20 på riksväg 25 vid Långstorp på riksväg 25 mellan Växjö och Alvesta.

Den förolyckade 74-årige mannen färdades med bil och husvagn i riktning mot Växjö från Alvesta när punktering uppstod på husvagnens ena däck. En varningstriangel sattes ut för att varna andra bilister och därefter uppehöll sig den förolyckade 74-åringen i anslutning till husvagnen när han blev påkörd.

Bilisten som körde på 74-åringen färdades också i riktning mot Växjö på den dubbelfiliga vägen med vajerräcke. Föraren av olycksbilen uppmärksammade inte 74-åringen innan olyckan.
– Vi är intresserade av att komma i kontakt med andra bilister som passerat platsen under tiden den förolyckade 74-åringen höll på med däckbyte förklarar trafikpolischef Mats Ringsbacka, Växjö.

Vittnen kan kontakta polisens trafikutredare i Växjö via telefon 114 14.

Om artikeln

Publicerad: 2012-06-13 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Efterlysning Polisen Växjö