Tävling för ”vardagssnåla” förare

Sverige har Europas mest miljövänliga lastbilstransporter. En stor del handlar om att vi har skickliga förare. Svensk Åkeritidning lanserar nu Chaufförs-SM i bränslesnål körning för att lyfta fram förarens betydelse i åkeriernas miljöarbete.

Tävlingsupplägget är mycket enkelt. Alla deltagare får under tävlingen låna en box, enkel att själv installera. Under tävlingen, som går ut på att bilarna körs i vardagligt arbete, kan man följa sin placering och ”topp-hundra” på tävlingens hemsida.

Fram till den 10 september finns det möjlighet att anmäla sig till tävlingen. Att vara med är gratis sånär som på en depositionsavgift på 500 kronor för utrustningen. Men det gäller nog att inte dröja med att anmäla sig – det finns bara plats för 150 deltagare.

Från slutet av augusti fram till den 30 oktober skickas utrustningen ut till deltagarna. Samtidigt kommer den även att installeras och kalibreras.

Den 1 november startar grundomgången, månaden efter är det dags för final. Den 31 december ska man ha korat de fem vinnarna, som utlovas en ”hejdundrande festkväll i Stockholm”.

Under tävlingen kan man följa de 100 bästa deltagarnas resultat via tävlingens hemsida. Där kan man även läsa mer om tävlingen och kvalificera sig för att vara med. Det kommer även att finnas möjlighet att kvalificera sig under MaskinExpo och Elmia Lastbil.

Om artikeln

Publicerad: 2012-05-03 08:02
Kategori: Nyheter
Taggar: Bränslesnål körning Chaufförs SM Miljö