Malmö LBC kör Coca-Cola på biogas

Malmö Lastbilcentral kommer i samarbete med åkaren Sven-Åke Persson inom kort att sätta in en Volvo FM MetanDiesel på sträckan Malmö ? Stockholm. Lastbilen kommer att frakta gods för Coca-Cola Enterprises Sverige.

Lastbilen drivs med ”dual fuel”-teknik, vilket i Malmö Lastbilcentrals fall innebär 75 procent biogas och 25 procent diesel.
– Vi arbetar ständigt i ett nära samarbete med våra kunder för att hela tiden förbättra och utveckla våra verksamheter. Samarbetet med Coca-Cola Enterprises Sverige är synnerligen ett gott exempel på samverkan för en bättre miljö, säger Jörgen Nilsson, vd på Malmö Lastbilcentral.

– Att minska miljöpåverkan från våra transporter är en viktig del för att uppnå våra mycket ambitiösa klimatmål. Det är väldigt kul att se hur Malmö Lastbilscentral bidrar med sin kompetens och sitt engagemang för att kunna förverkliga detta projekt, säger Peter Schill, ansvarig distribution/logistik på Coca-Cola Enterprises Sverige.

Implementation och driftsättning av lastbilen och dess nya teknik drivs i ett projekt där, förutom nämnda företag även Volvo Trucks, E-ON Gas, Trafikverket och Malmö Stad deltar.

Om artikeln

Publicerad: 2012-05-15 15:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Coca-Cola Malmö Lastbilcentral Miljö Volvo MetanDiesel