Unga yrkesförare tävlar i Sjöbo på torsdag

Nu på torsdag är det dags för den spännande regionfinalen i transportteknik för unga yrkesförare. Deltagarna kommer från regionens gymnasier med fordonsprogram, inriktning transport.

Tävlingen i Sjöbo, som äger rum på Malenagymnasiet och pågår hela dagen från kl 9.00 till cirka 16.30, är den första av fem regionfinaler där vinnarna går vidare till Yrkes-SM i Malmö 2012. Den som vinner där, kvalificerar sig för Yrkes-EM i Belgien, 2012.

Årets övriga tävlingsorter är Norrköping (24 april), Kungsbacka (26 april), Uppsala (3 maj), samt Vännäs (9 maj). Besök gärna platserna, där skickliga ungdomar manövrerar sina krävande fordon med millimeterprecision och stort tekniskt kunnande.

Arrangör är TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, som är en paraply-organisation med både arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn som medlemmar.
– Transportbehovet ökar ständigt, därmed också behovet av kompetenta medarbetare i transportbranschen. Satsar man på att utbilda sig till yrkesförare finns det mycket goda förutsättningar att få jobb. Vi välkomnar också fler kvinnor att bli yrkesförare – ett självständigt och spännande arbete, säger Bill Rehn, vd i TYA.

Huvudsponsor är Volvo Lastvagnar, som ser till att tävlingarna genomförs med moderna fordon med den absolut senaste teknologin.
– Vi är mycket positiva till aktiviteter som inspirerar unga människor till ett bra och spännande yrkesval, samtidigt som det ger transportbranschen välutbildade förare som har respekt för god trafiksäkerhet och miljö. Det är vår övertygelse att de av TYA arrangerade tävlingarna för unga blivande yrkesförare på sikt bidrar till högre status i yrket och en förbättrad trafiksäkerhet, säger man från Volvo Lastvagnars sida.

Om artikeln

Publicerad: 2012-04-17 09:34
Kategori: Nyheter
Taggar: Sjöbo TYA Volvo Lastvagnar Yrkes-SM