Fotograf: Tunga Rallyt Väst

Tunga Rallyt Väst körs för nittonde gången

Lördagen den 5 maj arrangeras Tunga Rallyt Väst 2012. Tävlingen, som är öppen för lastbilar och bussar som är minst trettio år gamla, körs i år för nittonde gången.

Starten sker på Scania-Bilar i Björkäng (Varberg) Klockan 9:00 släpper man iväg det första ekipaget. Efter en runda på cirka tolv mil, med sex kontrollstationer där prov och utmaningar är inlagda, går sedan ekipagen i mål vid Arendal på Hisingen. Omkring klockan 13.00 beräknas de första fordonen anlända.

I Arendal sker sedan prisutdelning och en presentation av både deltagare och bilar. Då kan man dessutom passa på att besöka Volvo Museum som samma dag har Museets Dag, med underhållning för såväl barn som för vuxna.

Rallyt körs via Grimeton – Veddige (Veddige Bil &Traktor) – Gällinge – Fjärås (Bärgningstjänst) – Kungsbacka (Blondie Åkeri) – Säröleden – Billdal (Uggledal) – Västerleden – Älvsborgsbron – Oljevägen (ID-kontrollen) till Arendalsplan.

Sammanlagt beräknas cirka 80 fordon, svenska och utländska, delta i tävlingen, som arrangeras av Motorhistoriska Sällskapet i Sverige och Volvo Lastvagnar Veteranfordonsklubb.

Om artikeln

Publicerad: 2012-04-26 10:44
Kategori: Nyheter
Taggar: Tunga Rallyt Väst Veteranfordon