MID-AMERICAN TRUCKING SHOW
Makan Majken är med Boije på USA-äventyret.Fotograf: Sven-Erik Lindstrand

Direktrapport från mässområdet:

Mean Green får hedersplats i Volvos monter

Mid-American Trucking Show i Louisville, Kentucky, öppnar på torsdag. Det blir det största och mest påkostade eventet i utställningens 41-åriga historia och väntas dra över 70 000 besökare under sina tre dagar. Alla tillverkare laddar just nu för fullt och här på mässområdet pågår monterbyggandet både dag och natt.

Boije Ovebrinks Mean Green hybridracer får en hedersplats i Volvos monter. Direkt utanför entrén kommer Boijes svenskregistrerade FH16 dragbil och släp finnas till beskådan. Något liknande finns inte på de amerikanska vägarna, här är det nosbyggen som gäller.

I slutet av april kommer Boije att göra ett världsrekordförsök i hastighetskörning på den flygande kilometern för hybrider. Det kommer att ske intill Bonneville i Utah. Saltbanan är då fortfarande för blöt varför militärflygfältet Wendover blir platsen för försöket. 17 – 20 maj visas ekipaget upp i samband med Volvo Ocean Race i Miami, Florida.

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-20 16:11
Kategori: Nyheter
Taggar: Boije Ovebrink MATS USA Världsrekordförsök