Nils Kristian Saltveit.Fotograf: Espen Berge

Hård kritik mot Scanias starkaste bil

Jag har inte fått vad jag har betalat för

När Scania presenterade sin 730-hästarsbil, menade man bland annat att man som kund nu skulle få fler hästkrafter och lägre bränsleförbrukning. Men för många blev det precis tvärtom. Sämre drag och högre förbrukning.
- Jag känner mig lurad av Scania, säger åkeriägaren Nils Kristian Saltveit från Haugesund i Norge.

Vi har träffat flera norska och svenska åkeriägare som hävdar att de har betalat för något de inte har fått. Två av dem har låtit testa sina bilar hos Fyksen Servicecenter AS i Lillehammer, ett oberoende företag som är specialiserade på att kontrollera bland annat effektuttag ur motorer. Resultatet visar att båda åkarna har betalat för drygt 30 hästkrafter mer än de har fått.

– Jag känner mig lurad av Scania, säger åkeriägaren Nils Kristian Saltveit från norska Haugesund, efter att ha köpt en Scania R730 som verkar vara det ultimata måndagsexemplaret.

– Det känns nästan som att åka i en 50-talare. Det gnisslar och kommer en massa andra märkliga missljud från hytten, säger den svenske föraren Marcus Forslin, son till åkeriägaren som köpte sin nya Scania i fjor somras.

– Det är något skumt med bränslet. Vi kan inte säga mer än så just nu, kommenterar Hans-Åke Danielsson, presschef hos Scania i Södertälje.

Mer om detta kan du läsa i det aktuella numret av tidningen Proffs (nr 3-2012).

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-22 19:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Scania R730