SKARASLÄTTSHÄRVAN

David Strids åkeri ”Quatron AB” begärt i konkurs

Nytt åkeriföretag registrerat: Skaraslättens Åkeri AB

David Strids åkeriföretag Quatron AB har begärts i konkurs vid Göteborgs tingsrätt. Konkursen inleddes samma dag som tingsrätten dömde Strid till fyra års fängelse och tio års näringsförbud.

I den stora ekobrottshärvan som Proffs tidigare redovisat figurerade två företag kopplade till Skaraslättens Transport AB: Quatron AB och GCT Containerdepå AB.
David Strid, tidigare vd för Skaraslättens Transport AB, dömdes för att i de båda bolagen ha bokfört falska fakturor på 9,5 respektive 11,9 miljoner kronor i syfte att dölja betalning till svart arbetskraft.
Brottsligheten hade enligt tingsrätten pågått i princip hela den tid bolagen varit verksamma, fram till dess att Strid häktades i oktober förra året.

Quatron AB begärdes i konkurs den 9 mars. Skulderna ska enligt uppgift vara större än tillgångarna.
Skaraslättens Transport AB arbetar dock vidare. Ett nytt åkeri som ska bedriva ”åkeriverksamhet med inriktning mot containertransporter och därmed förenlig verksamhet” startades bara ett par veckor efter det att David Strid häktats.

Det nya företaget, Skaraslättens Åkeri AB, har stora likheter med Quatron AB i fråga om inriktning, ägare/befattningshavare och adress. Det som skiljer är väl bara det att David Strid inte finns med, och den allra sista siffran i telefonnumret.

Det andra bolaget i ekobrottshärvan, GCT Containerdepå AB, verkar fortfarande vara intakt. Men även där finns nu sedan några veckor en kopia eller tvilling, Contistore AB. Samma ägare/befattningshavare som GCT, samma adress och samma inriktning: bedriva lagring, stuvning, lossning och hantering av container och därmed förenlig verksamhet.

Läs även:

Davis Strid dömd till fyra års fängelse

Åklagaren yrkar på fem års fängelse för huvudmannen

Skaraslättens tidigare vd fortsätter hävda sin oskuld

Åtalad i Skaraslättshärvan tog emot dödshot

Advokaten: ”Alla fakturor är korrekta”

Skaraslättens förre vd inför rätta idag

Falska fakturor skulle dölja svart arbetskraft – Sju åtalade i Skaraslättshärvan

Företrädare för Skaraåkeri misstänks för ekobrott

Företrädare för Skaraåkeri omhäktad – igen

Företrädare för Skaraåkeri fortsatt häktad

Vd i Skaraåkeri misstänks för grovt skattebrott

Läs också tidningen Proffs, nr 1-2012 och nr 3-2012.

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-19 09:43
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekobrottslighet Rättegång Skaraslätten